Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

 Tabăra de vară de la Gura Humorului

 

În perioada 9 - 15.08.2015, în cadrul A 2.5. -Vizite de studiu-  a avut loc tabăra de vară de la Gura Humorului, ENGLISH IS FUN...TASTIC!!! Aceasta a urmărit dezvoltarea la elevii din grupul țintă sprijiniți în tranziția de la școală la viața activă, a abilităților de comunicare, a spiritului de echipă.

Tabăra de engleză de la Gura Humorului a cuprins activități de dezvoltare/aplicare a tehnicilor de comunicare, într-un context educațional  nonformal și informal.

Cu ajutorul jocului  și a lucrului în echipă s-au dezvoltat cele trei abilităţi de comunicare: scris, vorbit, citit.

Totodată, elevii au descoperit noi idei de afaceri specifice zonei, precum fabrici de încălțăminte, comerțul cu obiecte din ceramică, agroturismul, parc de distracție cu tiroliană, paint ball, tir cu arcul.

            În prima zi elevii au aflat regulamentul taberei, activitățile specifice fiecărei zile, s-au format grupele pentru orele de engleză și a avut loc prima oră de engleză prin joc, pe terenul de joacă. - vezi album

 

            În fiecare dimineață elevii aveau ore de engleză - vezi album, iar după-amiaza

excursii:

diverse activități:

 

În ultima seară, mai întâi  au fost premiați (vezi album) elevii pentru participarea la cursurile de limba engleză, apoi a avut loc un foc de tabără - vezi album.

 

 


 

Excursie - ROMEXPO: TIBCO 30 mai 2015

      În data de 30.05.2015 a avut loc a cincea vizită de studiu în cadrul proiectului Competenţe Europene pentru Piaţa României (CEPRO) - prin Centrul de Iniţiere în Antreprenoriat a Tinerilor,  la ROMEXPO.

      Scopul excursiei a fost de a vizita târgurile și expozițiile internaționale organizate în cadrul ROMEXPO: TIBCO ( Târg Internațional de Bunuri de larg Consum ), KIDEX ( Expoziție de produse și servicii pentru bebeluși, viitoare mămici, părinți și copii ), AUTOEXPOTEHNICA (Expoziție internațională de componente și accesorii auto), AUTO EXPO (Expoziție de autoturisme, camioane și utilitare), TMA (Festival de spiritualitate, medicină alternativă și terapii complementare).

      Elevii au fost încântați de modelele de autoturisme, motorete, articole de îmbrăcăminte și jucării pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru toate categoriile de clienți, produse de îngrijire corporală, terapiile complementare.


 

Vizită de studiu - Târgul Firmelor de Exercițiu Colegiul Economic Virgil Madgearu București Vizita de studiu Constanta - Universitatea Ovidius


 

În cadrul vizitei organizate la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius, elevii și profesorii însoțitori au fost primiți de un colectiv profesoral interesat să prezinte toate aspectele relevante pentru eventualii viitori studenți ai universității.Primirea a fost realizată de prof.univ.dr. Elena Condrea, prodecan al Facultății de Științe Economice, alături de  lector univ. dr. Cătălin Ploae.Prezentarea ofertei universității a fost susținută de conf.univ.dr. Simona Utureanu, alături de conf.dr. Sorin Cosma si conf.dr. Marian Ionel.Elevilor li s-au oferit informații despre istoria universității, despre facultăți, despre condițiile de admitere, dar și despre posibilitățile de cazare și masă de care pot beneficia, având în vedere statutul acestora de navetiști. Universitatea Ovidius este o universitate tânără, istoria ei consemnând doar 24 de ani de la înființare. Baza materială pusă la dispoziția studenților, masteranzilor și doctoranzilor este performantă, la standarde europene, iar special pentru studenții mediciniști practica se desfășoară direct în Spitalul Municipal, în timp ce studenții de la profilurile tehnice se bucură de avantajele Portului Constanța și a celor mai mari agenți economici din zonă.

     În anul universitar 2013-2014, la Universitatea „Ovidius” au studiat mai mult de 20000 de studenți și cursanți, îndrumați de aproximativ 800 de cadre didactice, pe 52 de domenii de studii universitare de licență, 33 de domenii de studii universitare de masterat, 11 domenii de studii universitare de doctorat, cursuri de pregătire pedagogică, cursuri de perfecționare grade didactice.

    Universitatea  dispune de cămine cu vedere la mare, precum și de o bază nautică dedicată tuturor sporturilor pe malul Lacului. Dezvoltarea și reorganizarea Bibliotecii Universității, deschiderea unei Biblioteci Virtuale, precum și realizarea unui număr semnificativ de parteneriate și protocoale cu agenți economici au fost priorități pentru mediul academic. 

Studenții sunt îndrumați prin Centrul de consiliere, cei capabili de performanță prin Centrul de Excelență, iar alături de cadre didactice participă la seminarii, manifestări științifice naționale și internaționale organizate cu frecvență la „Ovidius”. 

   Activitatea Biroul pentru Programe Comunitare s-a dezvoltat constant, în prezent Universitatea „Ovidius” din Constanța având încheiate peste 400 de acorduri pentru derularea mobilităților și diverse parteneriate care implică colaborări științifice, schimburi de mobilități, visiting teachers, etc. Departamentul de Relații Internaționale și Studenți Străini se ocupă de dezvoltarea parteneriatelor internaționale ale universității în scopul valorizării personalului didactic și a studenților, pentru creșterea vizibilității universității în plan internațional, astfel încat rezultatele activității științifice și compatibilizarea programelor de studii să fie un indicator remarcabil al activității academice. În structura universității se regăsesc 16 facultăți, dar și departamente specializate. După vizita de la Universitatea Ovidius Constanța a urmat vizita Târgului de nunți organizat de CCINA Constanța.. Ajuns la cea de-a XII-a ediție, acest târg este cel mai important eveniment de acest gen din zona Dobrogea. Manifestarea constituie un prilej ideal pentru a  cunoaște produsele şi serviciile de profil într-un mediu organizat şi rafinat.

În acest cadru organizat, vizitatorii Târgului pentru Nunți pot alege oferta care li se potrivește cel mai bine, atât din punct de vedere al bugetului, cât și din punct de vedere al stilului. Întrucât astăzi nunta este o sărbătoare complexă, unde fiecare detaliu este foarte important, organizatorii s-au străduit să aducă în atenția celor interesați toate aceste aspecte, legate de reusita celui mai important eveniment din viața cuplurilor. 

Tematica a cuprins: 

 • rochii şi pantofi de mireasă,
 • costume pentru miri,
 • verighete şi inele de logodnă,
 • rochii şi costume de gală,
 • accesorii nunţi,
 • flori şi aranjamente florale,
 • invitaţii de nuntă,
 • mărturii
 • decoraţiuni şi efecte speciale,
 • servicii foto-video,
 • consultanţă regie eveniment.
 • şcoală de dans
 • servicii profesionale de make-up.
 • echipamente pentru cosmetică şi îngrijire corporală,
 • produse hair-style şi machiaj

 

 

 


 

 Vizita de studiu - februarie 2015 - Universitatea Politehnica din Bucuresti

          

            În data de 28.02.2015 a avut loc a doua vizită de studiu, în cadrul proiectului Competenţe Europene pentru Piaţa României (CEPRO) - prin Centrul de Iniţiere în Antreprenoriat a Tinerilor. La această excursie au participat 100 de elevi din grupul ţintă  şi cadrele didactice implicate în proiect.

           La Universitatea Politehnica București am fost întâmpinați și îndrumați de doamna  dr.ing. Ilona Moise de la Facultatea de Transporturi.

           Prezentarea universității a fost făcută  de  doamna  prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu, fost ministru al educației. Doamna Andronescu a prezentat toate specializările facultăţilor, oportunitățile pe care le au studenții acestei universități, proiectele în care pe care le-a avut și le are în derulare universitatea.           

           Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și mai prestigioasă școală de ingineri din România, cu o tradiție acumulată în peste 190 de ani de existentă și prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului nostru, își definește unicitatea prin crearea cunoașterii prin intermediul cercetării și inovării tehnologice precum și prin implementarea ei prin educație și instruire profesională  la nivel european.

           In momentul de față, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are în componență 15 facultăți distincte. 

 

         După prezentarea făcută de Doamna Andronescu, am vizionat un film în care era prezentat istoricul universității. Așa am aflat cum a luat ființă prima școală de ingineri din România și cum a evoluat până la stadiul de universitate.

 


Vizita de studiu - decembrie 2014 - Bucuresti

În data de 13 decembrie 2014 a avut loc prima excursie- vizită de studiu, în cadrul proiectului Competenţe Europene pentru Piaţa României (CEPRO) - prin Centrul de Iniţiere în Antreprenoriat a TinerilorLa această excursie au participat 100 de elevi din grupul ţintă  şi cadrele didactice implicate în proiect.

    La U.S.A.M.V. Bucureşti, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, domnul Prof. Univ. Dr. Creţu Romeo, Prodecan al acestei facultăţi, a prezentat toate specializările facultăţilor, oferta educaţională a Facultăţii de Management, proiectele facultății cu parteneri europeni, oportunitățile pe care le au studenții acestei facultăți, posibilităţile de cazare, alimentaţie, agrement.

   

 

    La ROMEXPO, domnul Doru Matei a prezentat scopul organizării unui târg, beneficiile firmelor participante, modul de organizare a târgului.

    După prezentarea domnului Matei, elevii au vizitat Bucharest Christmas Shopping observând modul de organizare a fiecăriu stand, materialele promoționale folosite, promoțiile fiecărei firme.

    Toate aceste informații vor fi folosite de elevi la promovarea propriilor firme de exercițiu.